Вашите въпроси

Задайте вашия въпрос
Ние ще отговорим при първа възможност като Ви уведомим на посочен от Вас e-mail.
Въпрос:
Здравейте. Напоследък имам инцидентнопоявяваща се вечер доста силна болка в основата на зъбите на долната челюст, коятопостепенно сама отшумява.Почти всички предни зъби са с шиечни кариеси.Каква евентуално е причината и какви мерки да предприема.Благодаря!
Отговор:
Здравейте, Причините за вашите оплаквания може да са разнообразни. Необходимо е да се направят уточняващ преглед и снимки, които ще позволят да се намери конкретната причина. Заповядайте на преглед и ще направим каквото е необходимо, за да ви помогнем. 01.03.2017
Въпрос:
Zdraveite,predi godina I polovina mi postaviha devet( 9)lmplanta imam postoqni bolki I istrapvane na lizeto ,mojeli da se izvadqt I kakvl as riskovete? Blagodarq!
Отговор:
Здравейте, Добре е да се консултирате с колегата ,при който са поставени имплантите. 27.02.2017 г.
Въпрос:
Здравейте, вчера ми извадиха зъб и стоматологът ми спомена за зъбни притези. Тъй като той не работи с протези, може ли да ми дадете повече информация за тях, а именно колко време след изваждането на зъба се поставя и ориентировична цена. Предварително благодаря!
Отговор:
Здравейте, Необходим е около месец ,за да се затвори раната след изваждането на зъб. Има различни варианти на протези - плакови, валпласт, термосенс, и други с различни цени. Освен това е необходимо да се прецени кой вид ще отговаря най-добре на нуждите ви - функционално и естетически. Заповядайте за преглед и ще се постараем да ви предложим оптимален вариант за вас. 09.12.2016 г.
Въпрос:
Здравейте! Здравноосигурена съм. Искам да Ви попитам каква е цената на прегледа при зъболекар? На мен ми взе 4.00. И каква сумата, която лицето трябва да заплати при обработка на един канал на зъб ? Благодаря Ви!
Отговор:
Благодарим Ви за поставения въпрос. Цената зависи от лечението и манипулациите, които трябва да се направят. А преценка за това какъв тип лечение трябва да се проведе, може да се направи след преглед. Обработката на един канал на зъб може да протече по много различни начини, в зависимост от състоянието и резултата. Също така, всеки практикуваш стоматолог определя самостоятелно цените на услугите, които предоставя. По тази причина отговорите на поставените въпроси можете да получите от избрания от Вас стоматолог, след преглед. 12.11.2016 г.
Въпрос:
Здравейте, Пиша ви по повод зъбките на дъщеря ми. Когато беше на 5г. и 3м преден долен централен резец се клатеше и зъболекарката и го извади. На 5г. и 4м. започна да се клати другия, а зад него видяхме че се показва постоянния. Научихме детето с езиче да клати млечното и така, и то скоро падна. На мястото на първото извадено зъбче все още няма показал се постоянен зъб. На мястото на второто – израстна зъбче, което беше малко навътре, но сега постепенно (отново с бутане с езиче) зъбчето се опря до съседното млечно , т.е. долен страничен резец пречи постоянния зъб да стане както си трябва напред. Притеснява ме и липсата на второ постоянно зъбче! Минаха 4 месеца, нормално ли е да се бави? Няма и следа от него, а и няма място къде да се покаже – страничния долен резец пречи! Какво можем и трябва да направим?
Отговор:
Може да се направи рентгенова снимка, на която да се види наличието на растящ зъб, който най-вероятно в скоро време ще се покаже. След поникването му постепенно ще се намести в зъбната редица или ще има нужда от намеса на ортодонт.
Въпрос:
Здравейте!Преди два дни ми се отдели металокерамичен мост от единия зъб и сега "виси" само на предния!Мостът е от 4 зъба!Нямам болки!Направих снимка-мостът не е счупен,но се оказва,че самият зъб се е пречупил и половината е останал в коронката!Ходих на консултация при един зъболекар,който ми каза веднага рязане на моста и правене на нов-цената е 1200 лв.!Нямам възможност на този етап!Искам да попитам,дали е възможно да се отреже този,зъб от керамиката,в който се намира моя,да се изчисти коронката,да се изгради с щифт мой зъб и след това при поставянето да се залепи към другата част от моста?Дано не прозвучи смешно въпросът ми,но попадам на много зъболекари,които казват:"Ако искаш",а не ми дават нормални алтернативи!
Отговор:
Здравейте, Има теоретично и друг вариант - сваля се моста без да се реже, изгражда се разрушения зъб и след това се залепя моста. Разбира се има някои неизвестни величини - дали зъбът е годен за изграждане и други. Но без да се свали моста не може да се направи правилна оценка на ситуацията.
Въпрос:
Здравейте! Искам да попитам кой трябва да съхранява здравноосигурителната книжка? Правилно ли е стоматолог да съхранява здравните книжки на всички свои пациенти? Има ли контролен орган, който да проверява стоматолозите какво вписват в здравните книжки на пациенти,които не са посещавали кабинета една календарна година? В кой нормативен документ е упоменато това? Предварително благодаря за отговора!
Отговор:
Здравейте, Здравно осигурителната книжка е личен документ и е редно да се съхранява от притежателя си. Всяка година се представя на лекаря по дентална медицина и може да се използват обема услуги, предвидени в рамковия договор за съответната година. 22.06.2016 г.
Въпрос:
Изваждането на мъдрец покрива ли се от здравната каса или тези зъби не спадат към постоянните зъби?
Отговор:
Мъдреците са постоянни зъби, но много често са с деформирани корени и изваждането им е трудно. Препоръчително е да се обърнете към специалист хирург. 14.02.2016 г.
Въпрос:
Здравейте.Интересувам се студентите имат ли право на допълнителни намаления.
Отговор:
Здравейте, В дентална практика "Дента Про "притежателите на карта ISIC получават 10% отстъпка от цената на услугите. Отстъпката не се ползва при услуги, които се предоставят от пакета на НЗОК.
Въпрос:
Здравейте имам няколко въпроса относно зъбите на 28 години съм и имам проблеми със зъбите които тотално ми се рушът имам обшто 4,5 здрави зъби запитването ми е има ли вариянт да ми се направят всички зъби с металокерамика и колко ще струват защото все пак парите са наи важни.Ще ви бъда благодарен ако ми дадете някакжа информация.
Отговор:
При възстановяване на зъби с металокерамични корони, зъбите се изпиляват , взема се отпечатък по който се изработват короните, накрая се ажустират и циментират в устат на пациента. Цялата процедура отнема една седмица. Запазете си час за преглед и на място ще уточним какво е необходимо да се направи. Линк за online запазване на час за #зъболкеар http://dentapro.bg/index.php?route=information/reservation&page_id=8


Показани са от 1 до 10 от общо 60 резултата ( разположени на 6 стр.)