Дентален туризъм в София, България

Дентален туризъм в София, България

Чужденците, които решават да съчетаят културния туризъм в България с възможността да решат своите зъбни проблеми  имат възможността да получат висококвалифицирана стоматологична услуга на ниска цена спрямо стандартите във Велокобритания, САЩ и голяма част от западно Европейските държави. В много Европейски държави денталните услуги са много скъпи, особено при козметичната и протетичната стоматология. В САЩ само най-основните стоматологични услуги се покриват от здравните застраховки. В някой от арабските държави като Либия по-заможните хора предпочитат здравната услуга на зъболекарите в България поради големия опит на българските стоматолози и високото качество на материалите, с които се работи в българските стоматологични кабинети.

Високо квалифицирани зъболекари в България

Българската школа за дентални лекари е много добра. Причините за това са много. На първо място това е високото ниво на  образование в  Медицинска Академия  и в частност на Факултета по дентална медицина, както и клиничната  работа по време на следването с пациенти. На практика завършвайки дентална медицина всеки лекар по дентална медицина е работил с пациенти и спокойно може да стартира своята практика без да е необходимо да стажува допълнително. На второ място е голямата конкуренция на частните зъболекарски практики. На трето място е професионалния опит на зъболекарите благодарение на големия и разнообразен от клинична гледна точка човекопоток от пациенти.

Ниски цени на стоматологични услуги                                                                           

За българския пациент цените не изглеждат ниски поради стандарта на живот в България. Средната брутна месечна заплата за България за 2013 г. около 420 Евро. Не изглеждат така нещата за международните пациенти от държавите с висок жизнен стандарт като Швеция, Либия, САЩ, Великобритания и повечето западно европейски държави, където доходите на населението са по-високи. Независимо дали са дошли на дентален туризъм в България или работят в международни фирми на територията на България чужденците могат да се възползват от максималния обем стоматологични услуги – от лечение на кариес до  възстановяване на зъби  и протезиране със зъбни мостове, коронки, импланти, различни протези. Денталната услуга, която международните пациенти получават в България е напълно равностойна и по нищо не отстъпва  по качество на същата в родните им държави. Единствената разлика е в по- ниската цена за разбиранията и стандартите на много държави.

Информация за цените на нашите дентални услуги включително - зъбна корона - металокерамична, изцяло керамична корона, зъбен мост, кореново лечение, лечение на пулпит, лечение на кариес, зъбни импланти Анкилос, избелване с BriteSmile, гъвкава частична протеза Valplast , гъвкава частична протеза Вертекс;

 Съвременни материали, технологии и оборудване

Изключително важни за крайния резултат както при лечението на зъбни и венечни заболявания, така и в козметичната стоматология са стоматологичните материали и оборудване.

Българските дентални кабинети работят с изпитани материали на известни фирми като 3M ESPE, Howmedica, Caulk Dentsply, Pierre Rolland, Septodont, SPAD, Degussa, Ducera, HERA CERAM, VALPLAS, VARTEX, ANKILOS, Ortho-T и много други.

При козметичната и протетична стоматология с висококачествените материали се постига  висока здравина, гарантираща изключителна трайност, естествена опалесценция и флуоресценция, отлична корозионна устойчивост, био-съвместимост и максимална естетика.

Голяма част от денталните кабинети разполагат с техническото оборудване, което позволява съвременно безболезнено лечение и физиотерапевтични процедури.

Международни пациенти

Броят на международните пациенти в денталните кабинети нараства непрекъснато по няколко основни причини. Увеличава се броя на чужденците работещи в България, поради присъствието на международни компании в България, които имат интернационални екипи и служители. На второ място трябва да се отбележи, че София постепенно се превръща в туристическа дестинация и в центъра на София понякога се чува повече английска, италиански или друга реч отколкото българска. Също така зимните ски курорти и морските такива имат голям поток от чуждестранни туристи. На трето, но не най-маловажно място поради високата квалификация на българските стоматолози се увеличават и пациентите, които търсят второ компетентно мнение и се възползват от високото качество на денталните услуги в България срещу цени в пъти по-ниски за аналогични услуги в техните държави.

Възползват се пътуващите с туристически цели и пътуващите до България по бизнес.

Dental Tourism Sofia Bulgaria

Гарантирана акредитация на денталните кабинети и практики

Българските стоматологични кабинети и практики спазват строга и контролирана от държавата процедура за регистриране, която гарантира на пациентите добра и компетентна услуга.

Зъболекарите в България членуват в Български зъболекарски съюз, Сдружение на  зъболекарите в България,както и други професионални сдружения, и много други международни организации – ADA (American Dental Association, FDI (World Dental Federation, GDC (General Dental Council) и др.

Денталният туризъм в България е популярен поради ниските цени, високо качество на предоставяната дентална услуга, отличната квалификация и опит на стоматолозите.

Запазете час за зъболекра

Прочетено: 7336 път(и)

Вашите коментари

Напишете вашия коментар
Ние ще отговорим при първа възможност като Ви уведомим на посочен от Вас e-mail.
Все още няма коментари, бъди първия!
x

Регистрационна формателефон e-mail sms пощенски адрес