Зъбен мост - неподвижна фиксирана конструкция

Зъбен мост - неподвижна фиксирана конструкция

Какво е неподвижна фиксирана конструкция популярна като зъбен мост?

Зъбният мост замества един или повече липсващи зъби. Конструкцията се състои от две или повече назъбни коронки, които осигуряват неподвижността на мостовата конструкция, закрепвайки се върху съществуващите зъби. Между тях се изработва средна мостова част, която замества липсващите зъби. Зъбната мостова конструкция може да бъде изработена от различни материали, в зависимост от желанията на пациента и естетичните и функционални изисквания. 

Какви са предимствата на неподвижната мостова конструкция – зъбен мост?

    - възстановява липсващи зъби от зъбната редица;
    - възстановява нормалната функция на зъбните редици при хранене;
    - връща усмивката в естествения й вид при липсващи зъби във фронталната област;
    - позволява да говорите и да се храните нормално;
    - разпределя равномерно натоварването от дъвкателния процес и позволява по-качествено смилане на храната;
    - пречи на останалите зъби да се разместят.

Зъбен мост фронт

Каква е процедурата на изработката на зъбен мост?

При първото ви посещение, зъбите ограничаващи дефекта се подготвят като се изпиляват и се взема отпечатък от протезното поле. Отпечатъкът се изпраща в зъботехническа лаборатория, където се мостовата конструкция (зъбният мост) се изработва от необхидимите материали. Зъболекарят може да постави временен зъбен мост до поставянето на постоянния. Временният зъбен мост се изработва на място от зъболекаря при същото това посещение.
При следващото посещение постоянният зъбен мост ще бъде ажустиран и наартикулиран, което всъщност представлява процесът по пробване и прецизно напасване на мостовата конструкция към зъбните редици. При необходимост от корекция мостовата конструкция (зъбният мост) се връща за довършване в зъботехническата лаборатория. В случай, че няма не необходимост от корекции в същото това посещение зъбният мост може да бъде залепен за постоянно.

Колко време може да се използва един зъбен мост?

Съвременните материали, от които се изработват мостовите конструкции са практически вечни. Компрометирането на една мостова конструкция най-често настъпва в резултата на отдръпването на венците като следствие от парадонтални проблеми или естествени физиологични промени в организма.    
Оптималният срок за употреба на едни зъбен мост е между 5 и 10 години при  добра грижа и редовна профилактика.

Трудно ли се свиква със зъбен мост?

Възстановяването на липсващите зъби прави храненето по-комфортно и сдъвкването на храната по-качествено. Независимо от всичко е необходим макар и минимален адаптационен период.

Зъбният мост ще промени ли начина по който говоря?

При липси на фронтални зъби и възстановяването им с мостова конструкция се възстановява и говора и артикулацията.

Колко време е необходимо за да се свикне със зъбния мост?

Привикването към зъбния мост става бързо. В рамките на един или няколко дни ще изгубите усещането, че имате чуждо тяло в устата си. Необходимо е да проявите търпение в този период. Той е индивидуален за всеки пациент.

Как да се грижа за зъбните мостовете?

Необходими са редовни профилактични прегледи и грижа за венците, което би помогнало за удължаване срока, в който един зъбен мост може да функционира.    

Важно е да се грижите за здравите си зъби, тъй като от тях зависи и издържливостта на назъбната мостова конструкция – зъбен мост. При наличие на парадонтални проблеми (възпаляване на венците) се нарушава стабилността на здравите зъби, както и на тези, които носят мостовата конструкция. Това компрометира ефекта от зъбния мост.
За да видите как трябва правилно да се грижите за зъбите си можете да погледнете статията ни на тази темо ето тук.

Каква е цената на зъбен мост?

Цената на зъбния мост зависи от броя назъбни коронки и мостовата част, която замества липсващите зъби. Например ако имате един липсващ зъб и вашият мост е изграден от две назъбни коронки, и една висяща част (заместваща липсващия зъб) то цената ще бъде равна на 3 броя коронки. На снимката по-горе можете да видите мост, чиято цена е равна на 8 броя зъбни корони. Цената на зъбните корони зависи от материала и различните варианти можете да видите в ценовата ни листа в раздел РЕСТАВРИРАНЕ НА ЗЪБИ - ОРТОПЕДИЯ.

Запазете час за консултация със зъболекар

Прочетено: 114820 път(и)

Вашите коментари

Напишете вашия коментар
Ние ще отговорим при първа възможност като Ви уведомим на посочен от Вас e-mail.
Таня Лазарова
Имате много интересен и изборен подход към информацията за зъбните коронки. Излагате всичко друго, но не и цените за отделните видове коронки. бъдете по-коректни към хората. като сте решили да ни информирате, го направете- пълно и полезно до края.
Отговор:
Благодарим Ви за уместния коментар! Линкът към ценовата листа водеше към грешна страница. Коригирахме го. Сега може да видите цените на различните варианти.
Лъчезар Борисов
Ценовата Ви листа ми се струваше висока,но след като сравних цените ви с други предложения се указа ,че не е толкова висока.В моя случай има много работа по лечение и възстановяване ,но в рамките на 1300 ще бъда щастлив ,колкото е цената на 1 зъбен имплант горе долу.


Показани са от 1 до 2 от общо 2 резултата ( разположени на 1 стр.)
x

Регистрационна формателефон e-mail sms пощенски адрес