Нова мода в Япония да изкривяваш зъбите си за да си по-привлекателен

Нова мода в Япония да изкривяваш зъбите си за да си по-привлекателен

Процедурата наречена “Яба”, което означава двойни зъби на японски е козметична процедура, която е станала изключително популярна в последно време. Тя се състои в акцентиране върху кучешките зъби. Някои жени твърдят, че така са по-привлекателни, а мъжете казват, че това прави красивите жени по-земни и по-лесни за опознаване.

            Докато в западния свят всички искат да имат напълно прави зъби и изливат купища пари, време и усилие в това, в Япония случаят е съвсем различен. Там много тийнейджъри минават през процедурата ба", която кара кучешките им зъби да изглеждат наистина животински, а някои твърдят дори като на малко дете. Този ефект се получава като се стеснят кътниците около кучешките зъби, което ги издава напред и създава илюзията че са по-дълги и големи.

            Докато много от нас са се чувствали неудобно заради кривите си зъби и сме се опитвалид да ги прикрием, в Япония има много хора, които гордо се разхождат с криви зъби, и дори си плащат за тях. Японските мъже намират жентие с „Яба за по-привлекателни, а местните им известни личности увеличават популярността на процедурата като сами си я правят и се снимат така.

            Тъй като това е само мода и сигурно по-нататък много хора ще съжаляват за процедурата, Японските дентални кабинети са измислили и изкувствен начин да правят това. Те залепят изкувствени кучешки зъби върху истинсктие на пациента, и тъй като лепилото е временно, такъв е и ефектът.

            Но не всички са очаровани от тази мода, някои козметици твърдят, че уникалните недостатъци на всеки го правят по-красив, но когато всички започнем да си правим изкуствено един и същ недостатък, той просто става част от стереотипния вид, който жените преследват. Стоматолозите пък, са притеснени, че толкова харесвания от мъжете вид, напомня на детско лице, тъй като издадените зъби са знак на ранен стадий на развитие и „Яба се появява естествено при изостанали бебешки зъби или уста, която е прекалено малка.

Прочетено: 4349 път(и)

Вашите коментари

Напишете вашия коментар
Ние ще отговорим при първа възможност като Ви уведомим на посочен от Вас e-mail.
Все още няма коментари, бъди първия!
x

Регистрационна формателефон e-mail sms пощенски адрес