Какви проблеми могат да причинят липсващите зъби в устата

Какви проблеми могат да причинят липсващите зъби в устата

Загубата на постоянни зъби, независимо по каква причина, далеч не е само естетически проблем. Последствията в резултат на липсващи зъби могат да бъдат доста неприятни, включително функционални и дори влошаващи социалния живот, ако не се вземат мерки. Какво се случва, ако след загуба на зъби не се предприемат действия за заместването им?

> Прорастване на зъба или зъбите ,насрещно разположени на липсващия зъб или зъби;

> Изкривяване или изместване на зъбите в съседство с липсващите зъби;

> Затруднено почистване на зъбите в съседство до липсващите;

> Задържане на храна и натрупване на плака на местата на липсващите зъби, което от своя страна води до образуване на повече кариеси и заболяване на венците  - пародонтоза.

> Нарушаване на захапката, което нарушава функцията на зъбите при дъвчене и сдъвкване на храната;

> Болка в лицевите мускули или ставите на челюстите, поради неправилна захапка;

> Преждевременно състаряване на лицето. Неблагоприятна промяна във визия на лицето, защото лицевите мускули може да хлътнат и лицето да добие състарен вид. 

> Неестетична визия на зъбите , защото празните места на липсващите зъби изглеждат грозни;

> Трудност при говорене, в зависимост от липсващия зъб или зъби;

> Влошаване на социалния живот, поради намаляване на самочувствието в резултат недобрата визия на лицето при липсващи зъби.


Желателно е липсващите зъби да се възстановя своевременно, за да се избегнат изброените по-горе проблеми.

Универсално решение за заместване на липсващи зъби няма. Вариантите за възстановяване на липсващите зъби са различни и много зависят от индивидуалния случай на всеки пациент. Кой е най-добрия начин за заместване на липсващи зъби можете да разберете само след консултация със стоматолог.

Разберете кой е най-добрия начин за заместване на липсващи зъби

Прочетено: 9499 път(и)

Вашите коментари

Напишете вашия коментар
Ние ще отговорим при първа възможност като Ви уведомим на посочен от Вас e-mail.
Румяна
аз съм на 48г. и имам следния проблем: От пародонтозата останах без зъби и от година и половина съм вече с протези, но отдолу венеца се е стопил и много е изтънял. За този период лицето ми се промени брадичката хлътна напред и получих бръчки около устата. Не знам за какъв лекар съм ? Моля отговорете ми да знам дали съм за при вас за да си запиша час.
Отговор:
При тотално обеззъбяване в резултат на пародонтални проблеми атрофията на алвеоларния гребен продължава и е необходимо да се коригира височината на протезите , за да се компенсират естетичните изменения на околоустните тъкани. Заповядайте и на място ще преценим какво е необходимо и какво е възможно да се направи.


Показани са от 1 до 1 от общо 1 резултата ( разположени на 1 стр.)
x

Регистрационна формателефон e-mail sms пощенски адрес