Козметична стоматология

Козметична стоматология

Вашата усмивка е инвестиция за цял живот

Козметичната стоматология е онази съвременна наука, която позволява на добрите зъболекари да променят някой естествени нежелани дадености при вашите зъби или придобити в резултат на възрастта. Ако не сте родени със зъбите, коите бихте искали да имате или ако с възрастта дефектите в зъбите и усмивката изпъкват, ако цветът на зъбите се е променил в резултат на пушене, употреба на кафе и червено вино ние можем да видиомо да променим това.

Избелване на зъби с постигане на естествената белота на Вашите зъби.

Корекция на дребни дефекти в повърхността на зъбите с бондинг. Използват се материали, кото са сходни с цвета, прозрачността и текстурата на зъба. Приложими са при малки дефекти в зъбите като петна, малки отвори между зъбите и малки нарушения на зъба в резултат отхапвания.

Пломби с цвета на вашите зъби. Някога бели пломби се ползваха само за предни зъби, поради не достатъчната здравина на материала. Днес използваме материали с цвета на зъбите, иоздържливи и със здравина приложима за дъвкателни зъби.

Скриване на дефекти на предни зъби с порцеланови фасети

Фасетите са един начин вашите предни зъби да изглеждат красиви и естествени. Те се залепват директно върху предната видима част на зъба, обикновено без да е необходима анестезия.
Поставянето на фасети може да стане само с две посещения в стоматологичния кабинет. При първото посещение може да се наложи да се отнеме съвсем тънък слой от емайла на зъбите за да се направи място за фасетата и да се осигури здравина. Взема се отпечатък и се изпраща в лаборатория, която изготвя фасетите така, че напълно да прилягат към вашите зъби и да имат необходимия естетичен завършек. За самата изработката са необходими няколко дни. При второто посещение фасетите се залепят за вашите зъби.

За фасетите е важно да знаете следните две неща:

  • Използването на фасети е подходящо при пациенти с неголеми зъбни дефекти;
  • Фасетите изискват повече грижи от страна на пациента.


Възстановяване на фрактурирани и износени зъби  с керамични корони.

Керамичните корони са здрави, устойчиви на петна и не се получва тъмна линия на границата с венеца

Липсващите зъби могат да се компенсират с металокерамични мостове

Промяна на захапка, неправилно подредени зъби с шини.

Средствата на съвременната стоматология и медицина далеч не се ограничава с горе изброеното.

Козметичната стоматология е изкуство, чрез което зъболекарят променя вашите зъби, визия, усещане за комфорт и самочувствие.

Запазете час за консултация за козметична стоматология чрез нашия онлайн календар

или ни се обадете на телефон 02/989-80-80.

x

Регистрационна формателефон e-mail sms пощенски адрес