Лечение на венци

Лечение на венци

Заболяванията на венците или така наречените пародонтити се причиняват от плака, безцветен филм от бактерии, която се наслоява върху зъбите. Плаката дразни венците в резултат, на което те се зачервяват, стават чувствителни, в някой случаи се подуват и кървят. Ако плаката не се отстрани се получават втвърдявания около зъба, които оформят зъбен камък. Накрая плаката или зъбният камък започват да разрушават венечната тъкан, която е в съприкосновение със зъба. Този процес води до образуване на венечни джобове. Тези джобове се запълват с плака и резултатът е увреждане на костта, която носи зъбите.
Венечните заболявания прогресират бавно, без да причиняват каквато и да е болка. Повечето хора, които имат венечно заболяване дори не подозират това. Ако заболяването бъде диагностицирано в ранен стадии, то може да бъде лекувано своевременно и съответно зъбите да бъдат предпазени.
Лечението на венечни заболявания се определя от фазата на заболяването. В зависимост от това се прилага третиране с лекарства, които успокояват възпалителния процес, физиотерапия или антибиотично лечение в най-тежките случаи
.

Повече за лечението на венци и пародонтоза 

x

Регистрационна формателефон e-mail sms пощенски адрес