Мерки за работа по време на Covid 19

Мерки за работа по време на Covid 19

Епидемията, която официално стъпи в България през месец Март 2020 година, ни накара да променим начина си на живот. Перспективата за отшумяването на Covid-19 все още е достатъчно неясна. В голяма степен, това слага фокус върху мерките за безопасност и дезинфекция, които са неизменна част от препятствията за разпространение на вируси.

Безопасно ли е да посещавам зъболекар по време на Covid-19?

Това безспорно е най-нормалният въпрос, които всеки здраво мислещ човек си задава.

За разлика от много други професии, зъболекарите работят с директен, физически контакт с пациента и последното няма как да бъде заменено с дистанционно или онлайн лечение, независимо дали става въпрос за спешни случаи или планови манипулации. По тази причина хигиенните мерки в дентална практика Дента Про, които се спазват не само по време на вирусни инфекции, а по принцип, са сериозни, непрекъснати и безкомпромисни. Така че, в зъболекарския кабинет е най-малко вероятно да се заразите от корона вирус.

Мерки за безопаснот по време на Ковид

 

Какви мерки за безопасност по време на работа прилагаме в дентална практика Дента Про

 

Разреден графика за прием на пациенти

Графикът за прием на пациенти винаги е съобразен с манипулацията или лечението, което се провежда. Приемаме по-малък брой пациенти, за да не се срещат хора в чакалнята и да се осигури достатъчно време за дезинфекция след всеки пациент.

Дезинфекция на ръцете на пациента

Всеки пациент задължително дезинфекцира ръцете си преди да седне на зъболекарския стол.

Дезинфекция на помещенията

Преди всеки пациент се извършва задължителна дезинфекция на всички наконечници, инструменти, подове, дръжки на врати и повърхности със специализирани дезинфектанти.

Проветряване на помещенията преди всеки пациент и на всеки час

Всички помещения на стоматологичния кабинет се проветряват между пациентите и на всеки час за не по-малко от 5 минути.

Лични предпазни средства за персонала

Персоналът в стоматологичния кабинет използва специализирани маски, очила и шлемове в съответствие с европейските стандарти.

Дезинфекциране на въздуха

Използваме бактерицидна лампа с генератор на озон за дезинфекциране на въздуха, която се включва след всяка смяна.

Предварително записване на час

Приемаме пациенти само с предварително записан час по телефон или чрез онлайн резервиране на час с уточняване на причината за посещението при зъболекар.

В нашата дентална практика винаги поддържаме стриктна хигиена. Тя е неизбежна част от работата ни и гарантира безопасността както на персонала, така и на пациентите.

Да избягваме ли посещението при зъболекар по време на епидемия

Избягването на посещението при зъболекар за кратък период изглежда приемливо, но когато говорим за периоди, по-големи от 6 месеца или при спешни състояния, е крайно непрепоръчително, поради усложненията, които настъпват. Последните няма как да изчакат и без това неизвестния край на сагата Covid-19. От епидемията научихме, че трябва да се приспособим да живеем с нея. „Оцеляват не най-силните, а тези, които се приспособяват към промените.“

Запазете час за зъболекар

Прочетено: 2024 път(и)

Вашите коментари

Напишете вашия коментар
Ние ще отговорим при първа възможност като Ви уведомим на посочен от Вас e-mail.
Все още няма коментари, бъди първия!
x

Регистрационна формателефон e-mail sms пощенски адрес