Стоматологичен кабинет ДентаПро се включи в кампания Веселите зъбки

Стоматологичен кабинет ДентаПро се включи в кампания Веселите зъбки

Целта на кампанията "Веселите зъбки" е да се приучат малките деца на възраст между 3 и 7 години да се грижат правилно за своите зъби и устна хигиена. Инициативата е международна и се осъществява с подкрепата на Сдружението на Българските Зъболекари.

Организатор за България са магазиите DM България, от където можете да вземете талон за безплатен профилактичен преглед при зъболекар при пазаруване на детски и бебешки артикули.

От къде и кога можете да получите талон за безплатен профилактичен преглед при зъболекар?

Талоните за безплатни стоматологични прегледи можете да получите в търговските обекти на веригата DM в цяла България, през месеците октомври и ноември 2014 г.

Каква е продължителността на кампанията за безплатни стоматологични прегледи?

Безплатен стоматологичен преглед на своето дете в дентален кабинет ДентаПро можете да направите с талон от DM между 01.10.2014 г. и 31.01.2015 г. Няма ограничение във възрастта на децата, които могат да се възползват от безплатния зъболекарски преглед по време на кампанията "Веселите зъбки" в стоматологичен кабинет ДентаПро.

Кампанията 'Веселите зъбки" се провежда за втора поредна година с цел да привлече вниманието на децата между 3 и 7 години и техните родители върху изграждане на правилни навици за поддържане на зъбите и устната хигиена от ранна детска възраст.

Колко кариеса има Вашето дете? Статистиката е категорична-според Световната здравна организация между 60% и 90% от всички ученици в света имат кариеси. Според изследване на екип стоматолози 80% от българските ученици имат кариес. Тревожен е фактът, че 5-годишните деца имат средно по 4-5 зъба с кариес, а при 12 годишните засегнати са средно 3-4 постоянни зъба.

Това, което можете да направите като родител за да предотвратите развитието на кариеси при вашите деца е:

- да се запознаете с причините, които водят до кариеси при децата, с каква четка, какво количество паста да се ползва и кога трябва да започне миенето на зъби

- да приучите децата да мият и поддържат устна хигиена от ранна детска възраст;

- да водите редовно децата при зъболекар на профилактични прегледи. Препоръчителният период е 6 месеца;

Ето няколко съвета за родители от кампанията "Веселите зъбки" – кога да започне миенето на зъби, колко често да се мият, какво количество паста за зъби да се ползва, как да избегнете страха от зъболекар:

Най-добрите съвети за здрави детски зъбики

Запознайте своите деца с техниката ДВВ за правилно миене на зъбите и миете зъбите си заедно със своите деца:

 Да измием зъбките с мама и татко

Доведете своето дете за безплатен профилактичен стоматологичен преглед в дентален кабинет ДентаПро между 01.10.2014 г и 31.01.2015 г. Можете да запазите час на телефон 0888892149 или чрез нашата онлайн форма за запазване на ден и час удобен за вас и вашето дете.

Безплатен стоматологичен профилактичен преглед за деца

Очакваме Ви на адрес:

гр.София 1000, ул.Цар Самуил N 93, вх.В, партер;

ДентаПро стоматологичен кабинет

Прочетено: 3142 път(и)

Вашите коментари

Напишете вашия коментар
Ние ще отговорим при първа възможност като Ви уведомим на посочен от Вас e-mail.
Все още няма коментари, бъди първия!
x

Регистрационна формателефон e-mail sms пощенски адрес