Физиотерапия

Физиотерапия

Стоматологичен кабинет Дента Про разполага с оборудване, което позволява комплексно лечение на заболяванията на лигавицата на устната кухина.

Лазерна терапия за позитивно повлияване на парадонтоза, афти и други венечни заболявания

Лазерът е високотехнологично устройство, което генерира светлинен лъч с висока концентрация. Този лъч се насочва към зоните на инфекция с голяма точност и така последните се унищожават много прецизно. Лазерният поток обеззаразява засегната зона и уплътнява стените на кръвоносните съдове, като по този начин минимизира инфекцията и кървенето на венците.

Предимства на лазертерапията:

- по-бързо лечение;
- унищожава бактериите и вирусите в устата;
- стоматологичните лазери са ниско енергийни, което е съществено при третиране на чувствителни и инфектирани зони на лигавицата;
- намалява кървенето;
- намалява болката при следоперативни състояния;
- напълно безопасен и без странични ефекти


Йонофореза при гангрени, периодонтити и стоматити

Йонофорезата е електронен метод за ускоряване оздравителния процес на тъканите в устната кухина, посредством насищане на лигавицата с лекарствени разтвори и витамини , които оказват капиляроукрепващ ефект. Прилагат се вит.С, вит.Р, галаскорбин и др.
Този метод се използва и за лечение на инфектирани коренови канали.

Диадинамофореза

Този електронен метод на лечение се използва за подобряване на тъканната трофика /храненето на тъканите/ или метаболозма им, също така постига добър обезболяващ ефект.
Диадинамофорезата дава възможност за по-интензивно въвеждане и по-дълго задържане на лекарствени разтвори и витамини в лигавицата, посредством диадинамичен ток.

Лазерна терапия за облекчаване на болка при ортодонтско лечение

Лазерната терапия може да намали болката след поставяне на сепариращи устройства на моларите. Изследвания показват, че нискочестотна лазерна терапия намалява възприятието за болка при пациенти, на които е проведено облъчване с продължителност 30 секунди на всеки 12 часа в продължение на седем дни.


Запишете час за физиотерапия чрез нашия онлайн календар.


Вижте още: цени на лазерна терапия, Кои зъбни заболявания могат да се лекуват със физиотерапия

x

Регистрационна формателефон e-mail sms пощенски адрес