5 начина да се предпазим от лош дъх

5 начина да се предпазим от лош дъх

За някой хора лошият дъх е нещо, което се случва рядко само когато са консумирали храни с повече чесън или лук например. За други лошият дъх е ежедневно предизвикателство и борба с натрупаните и развиващи се бактерии в устата. Често лошият дъх – още известен като халитоза (halitosis) е знак за начална степен на венечно заболяване.

Тук няма да разглеждаме и анализираме причините за лошия дъх а ще споделим пет съвета, които няма да нарушат ежедневния ви комфорт и навици. Следвайки следните пет препоръки страдащите от халитоза могат да облекчат състоянието си и да се чувстват добре.

Пиите течности

Течностите имат голямо въздействие върху вашето орално здраве. Препоръчително е да пиете вода, а не сладки напитки. Консумирането на вода ограничава развитието  на бактерии в устата и същевременно подпомага отстраняването на останалите парченца от храната. Затова е важно да се хидратирате редовно. Това е първата стъпка, която можете лесно да предприемете против лошия дъх.

Поддържайте добра устна хигиена

Миите зъбите с четка и паста за зъби. Почиствайте междузъбното пространство с конец за зъби и междузъбна четка за зъби. Тези елементарни процедури ще ви помогнат да контролирате количеството бактерии в устата, които са основния причинител на лошия дъх. Също така по този начин вие отстранявате остатъчни парченца от храна, който допринасят за възникването и развитието на бактерии. Препоръчваме зъбите да се мият с четка и паста за зъби два пъти дневно, а почистването с конец или междузъбна четка да се прави поне веднъж дневно.

Почиствайте езика

Почиствайте езика с четка за зъби или чрез остъргване с приспособления за тези цели. Така ще отстраните натрупаните върху езика бактерии и ще държите настрана лошия дъх.

Изплаквайте устата с вода за уста

Изплакването с антибактериална вода е четвъртата стъпка, която противодейства на лошия дъх. Антибактериалната вода унищожава бактериите и не им позволява да се натрупват в устата. Едновременно с това освежава дъха.

Сменяйте редовно четката за зъби

Четката за зъби е друго място, където се натрупват бактерии. По тази причина препоъчваме да сменяте четката за зъби на всеки два или три месеца. Премахването на бактериите от четката за зъби става най-лесно като я смените.

Прочетено: 4620 път(и)

Вашите коментари

Напишете вашия коментар
Ние ще отговорим при първа възможност като Ви уведомим на посочен от Вас e-mail.
Все още няма коментари, бъди първия!
x

Регистрационна формателефон e-mail sms пощенски адрес