Вашите въпроси

Задайте вашия въпрос
Ние ще отговорим при първа възможност като Ви уведомим на посочен от Вас e-mail.
Въпрос:
4-ти горен зъб зъб с поставен щифт направи киста на венеца над него. Уж го лекуваха с лазер, платих 150 лв., но месец след лазера кистата пак се появи и много боли. Трябва ли да се извади зъба, щом кистата прави рецидив? Има ли друго решение?
Отговор:
Теоретично може да се направи апикална резекция, но трябва да се прецени дали няма да се отслаби зъбът и пак да се стигне до изваждане.
Въпрос:
Може ли да се лекува зъб с поставен щифт? По точно може ли да се свали щифт?
Отговор:
Проблем при релечението на зъб, който е изграждан с щифт е не само изваждането на щифта, но и изчистването на цимента с който е уплътнен щифта в канала. Възможно е да се извади щифт и да се прелекува даден зъб, но има риск на всеки един етап да се копромрометира лечението. 27.10.2020, д-р Михайлов
Въпрос:
97 година ми направиха горен мост от 13 зъба металокерамика,прекрасен чудесен,дадоха ми гаранция 25г Преди месец от ляво усещам размърдване леко може би е увиснал ,но като цяло е здрав и хубав.Та въпроса ми е ..може ли на място да се повдигне и позалепи..или..знам ли? Извинете ме за моята некомпетентност.
Отговор:
Трудно е да се определи по Вашето описание какъв е точно проблема със зъбът Ви. Ако искате, запишете си час и ще се постарая да ви помогна . 15.08.2019
Въпрос:
Искам да попитам какво може да се направи,тъй като има зъби само отпред на долната челюст,а назад нямам? Колко ще струва?
Отговор:
Има различни възможности за възстановяване на липсващи зъби, но няма как да ви предложа конкретен вариант без преглед, на който да се оцени състоянието на наличните зъби и как би било най-подходящо за вашия случай да се постъпи. Затова ако имате желание ,заповядайте за преглед и ще се постараем да ви предложим оптимален за вас вариант. 08.01.2018 г.
Въпрос:
Здравейте каква е цената горе долу за шина? брекети за зъби не искам и с шината може ли да се поправи дълбока захапка? И шината сваля ли се? А задължително ли се вадят зъби за да се сложи шината? Извинявам се за купищата въпроси но се притеснявам . И последен въпрос имам кариеси в момента трябва ли всички да се махнат ореди носенето на шината
Отговор:
Здравейте, С ортодонтска пластина(шина) могат да се лекуват различни деформации на зъбно-челюстния апарат( дълбока захапка също). Пластината се сваля и се носи по желание на пациента. Кариесите не пречат на носенето на пластината, могат по същото време да се излекуват и те. Необходим е преглед, за да се прецени каква е деформацията и какъв вид пластина е необходима. 04.01.2018 г.
Въпрос:
Здравейте! Дъщеря ми (на 16) има проблем с долен десен кучешки зъб, който се измести след носене на апаратче. Излязал е напред и вече е малко над горния. Как може да се оправи този проблем?
Отговор:
Здравейте, Необходим е преглед , за да се види фактическото положение на кучешкия зъб и тогава ще ви предложа варианти за решение на проблема. 02.01.2018
Въпрос:
Здравейте,имам доста липсващи зъби и искам да попитам при правенето на протеза има ли ккво да покрие останалите зъби,които са потъмняли ?
Отговор:
Здравейте, Протезите заместват само липсващите зъби, но може останалите налични зъби да се почистят и избелят, за да се подобри цветът им. 26.09.2017
Въпрос:
Здравейте. Напоследък имам инцидентнопоявяваща се вечер доста силна болка в основата на зъбите на долната челюст, коятопостепенно сама отшумява.Почти всички предни зъби са с шиечни кариеси.Каква евентуално е причината и какви мерки да предприема.Благодаря!
Отговор:
Здравейте, Причините за вашите оплаквания може да са разнообразни. Необходимо е да се направят уточняващ преглед и снимки, които ще позволят да се намери конкретната причина. Заповядайте на преглед и ще направим каквото е необходимо, за да ви помогнем. 01.03.2017
Въпрос:
Zdraveite,predi godina I polovina mi postaviha devet( 9)lmplanta imam postoqni bolki I istrapvane na lizeto ,mojeli da se izvadqt I kakvl as riskovete? Blagodarq!
Отговор:
Здравейте, Добре е да се консултирате с колегата ,при който са поставени имплантите. 27.02.2017 г.
Въпрос:
Здравейте, вчера ми извадиха зъб и стоматологът ми спомена за зъбни притези. Тъй като той не работи с протези, може ли да ми дадете повече информация за тях, а именно колко време след изваждането на зъба се поставя и ориентировична цена. Предварително благодаря!
Отговор:
Здравейте, Необходим е около месец ,за да се затвори раната след изваждането на зъб. Има различни варианти на протези - плакови, валпласт, термосенс, и други с различни цени. Освен това е необходимо да се прецени кой вид ще отговаря най-добре на нуждите ви - функционално и естетически. Заповядайте за преглед и ще се постараем да ви предложим оптимален вариант за вас. 09.12.2016 г.


Показани са от 1 до 10 от общо 67 резултата ( разположени на 7 стр.)